Mijn favorieten

Een huis kopen met behulp van een NVM-makelaar

Een huis kopen omvat meer dan we in eerste instantie denken. Het is niet zozeer het huis op zich dat we zoeken, maar het gevoel dat het hebben van dat huis ons geeft. Het gevoel van geborgenheid, zekerheid en veiligheid dat we verwachten van een thuis. Een plek van en voor onszelf, waar we helemaal vrij zijn in ons doen en laten.

Het vinden van huizen is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Er zijn heel veel huizen te koop en via internet zijn veel huizen ook te vinden op de gangbare sites. Dat ene huis dat u zoekt staat er maar zelden bij, dus u zoekt vooral een kanaal dat u dat ene huis aanlevert. NVM-makelaars zijn dan het antwoord op uw behoefte. Doordat zij actief in de markt bezig zijn, weten ze vaak wat er te koop komt, nog voordat het op de markt is. En daarbij kan net dat ene huis zitten! Een spannende periode breekt aan. De periode van het oriënteren en kijken. Maar… huizen kijken is slechts een onderdeel van het daadwerkelijke kopen van een huis, want wat u zoekt is niet zozeer een huis, maar een thuis. De makelaar begrijpt dat u bij het bekijken van huizen niet alleen maar kijkt naar de kenmerken van de woning. U wilt weten of het huis u ook het gevoel geeft dat u zoekt, namelijk of u zich er thuis zou kunnen voelen. Daarom heeft de makelaar het ook over het vervullen van uw woonwensen en niet slechts over het omschrijven van uw zoekcriteria, hoe belangrijk dat laatste ook is!


Het is het handigst eerst te bepalen wat uw bestedingsruimte is en dan pas te gaan zoeken naar een huis. Hou er rekening mee dat er bij de meest bestaande huizen wel kosten gemaakt moeten worden om de woning naar uw smaak te laten zijn. In het geval van een verbouwing kunnen die kosten flink oplopen. De makelaar geeft u de ruimte om uw woonwensen kenbaar te maken op een zo individueel mogelijke wijze. Daarnaast is het enorm belangrijk om een makelaar mee te nemen bij het bekijken van huizen. De makelaar kan zich dan bezighouden met de technische details en de staat van onderhoud van de woning. U kunt zich volledig richten op het aftasten van uw gevoel of dit huis uw thuis kan worden. Mocht dat inderdaad zo zijn, laat dan de makelaar voor u onderhandelen bij het overeenkomen van de koopsom van het huis. Als consument heeft u slechts inzicht in de vraagprijzen die u bij advertenties en internetvermeldingen heeft zien staan. De makelaar kent ook de werkelijke verkoopprijzen en heeft dus een goed idee wat een passend bod zou kunnen zijn voor het huis dat u voor ogen heeft.

Niet zelden wordt bij de koop van een huis de makelaar overgeslagen, terwijl door zijn bemiddeling en onderhandeling enorme bedragen kunnen worden bespaard. Het bedrag dat het uiteindelijke verschil uitmaakt tussen de vraagprijs en de koopsom, is in vrijwel alle gevallen hoger dan de makelaarscourtage die u betaalt voor de bemiddeling. Adviezen over wat er binnen korte periode aan woningonderhoud aan zit te komen, over de aanwezigheid van olietanks of over alle mogelijke andere zaken die u zelf moet onderzoeken, kunnen bepalen of de koop al dan niet doorgaat. Zodra de koop gesloten is, komt er een administratieve machine in werking die ervoor zorgt dat u ook daadwerkelijk op de afgesproken datum bij de notaris zit om het eigendom van het huis over te nemen. Reden genoeg om een NVM-makelaar in te schakelen bij de koop van uw volgende huis.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring